Wat is thee eigenlijk?

Thee is een veelzijdige, gezonde en een ontspannende warme drank die voor iedereen geschikt is. Als u het letterlijk neemt, is het een in water opgelost aftreksel van de bladeren van de Camellia Sinensis.

De plant Camellia Sinensis

Om te beginnen betekend de Latijnse naam Sinensis, Chinees. Je heb 2 soorten Camillia Sinensis planten. 1) De Camellia Sinensis Sinensis. Deze plant heeft kleine zachte bladeren en kan wel 3 tot 4 meter hoog worden. De plant leeft in een gematigd klimaat en geeft een fijne aroma. 2) De Camellia Sinensis Assamica. Deze plant heeft een bredere bladvorm en kan tot 20 meter hoog worden en leeft in tropische omgeving. De plant heeft dan ook een sterk aroma. In het algemeen heeft de plant een sterke penwortel. (Dit is een hoofdwortel en groeit recht naar beneden) De bloemen zijn geel-wit en de zaden van de theeplant kunnen worden fijngemalen voor thee-olie. Deze zoete olie wordt gebruikt voor kookdoeleinden. De jonge lichtgroene bladeren worden gebruikt voor de productie van thee. Wij maken gebruik van zwarte thee, groene thee en witte thee.

Waar komt onze thee grotendeels vandaan?

Onze thee komt veelal uit Sri lanka. Dit vanwege de sterke smaakeigenschappen.

Wat is belangrijk als je de thee in huis hebt?

Het liefst de thee droog, koel, donker, zuurstofarm en afgesloten bewaren. Zo kunnen er geen aroma’s ontsnappen en blijft de thee langer goed.

Wat is aromatiseren?

Zoals u heeft gelezen gebruiken wij de bladeren van de Camellia Sinensis. Maar ook de knoppen van deze plant worden vaak gemengd met kruiden, specerijen, bloemen, gedroogde stukje fruit of de etherische olie hiervan. Dit heet aromatiseren.

Wat heeft thee voor imago?

Wie liefde heeft voor thee geeft met het drinken van thee aan dat hij of zij houdt van een verfijnde smaak en geniet van een moment van rust.

Welke stoffen en vitamines kunnen er in thee zitten?

De Antioxidanten: Dit zijn een groep natuurlijke stoffen en vitamines in thee bladeren. Het versterkt niet alleen het immuunsysteem maar remt ook veroudering en slijtage van het menselijk lichaam. Theïne: Dit is een stof die in meerdere of mindere maten in thee voorkomt. Het heeft een opwekkende werking op het menselijk lichaam en kan het gevoel van moeheid weg nemen. Theanine: Is een stof die in de bladeren voorkomt van de theeplant Cammillia Sinensis. Deze is in kleine hoeveelheden terug te vinden in de thee. Je vindt het vooral bij witte theesoorten. Het heeft een kalmerende werking en stimuleert het immuun systeem. Flavonoiden: Deze stof, die voornamelijk in groene-en witte thee voorkomt, kunnen bij langdurige consumptie bloeddruk verlagen en hart-en vaatziektes voorkomen.

 

error: Content is protected !!